zaterdag 1 december 2012

December, de terugkijkmaand: BenedenNap

En daar is december dan. De maand van korte dagen, gezelligheid, de feestdagen en..... de lijstjes. Terugkijken op het jaar is onlosmakelijk verbonden met de decembermaand. Dat komt natuurlijk omdat het de laatste maand van het jaar is. Het hele jaar is aan je voorbijgegaan en nu is het tijd om de balans op te maken. Zo ook bij dit blog. Het stof lag er een groot gedeelte van het jaar duimendik bovenop maar de decembermaand is de perfecte periode om het bloggen weer op te pakken.

2012 dus, daar ga ik het de komende maand over hebben. 'Heb je daar de hele maand voor nodig?' Ja, is het simpele antwoord. Dit jaar heeft zoveel fantastische muziek gebracht dat ik zeker wel een aantal stukken kan vullen met mijn ontdekkingen, belevenissen en favorieten op muzikaal gebied. Uiteraard zal ik niet iedere dag iets posten maar doelstelling is om wel een aantal stukken te plaatsen. Maar goed, laten we beginnen met een van de mooiste ontdekkingen van 2012.

Op 6 oktober 2011 werd de eerste uitzending van het online radioprogramma BenedenNAP gepubliceerd. Het programma gebruikte de eerste 5 uitzendingen om te testen en het vaste format te vinden om daarna met enige regelmaat (eerste om de week en daarna om de twee weken) met een nieuwe uitzending te komen. Muziek op de grens tussen dansvloer en chillout zo zeggen presentatoren Roy Mantel, Toon Sackman en Martijn de Natris. Mannen met een uitgekiende smaak voor de obscuurdere, electronische dansmuziek. Ik volg dit programma vanaf editie 15 en ben meteen gepakt door de hoge kwaliteit van het programma. De uitgekiende productie, de rustige en zeer deskundige presentatie en natuurlijk de fantastische platenkeuze. Iedere editie komen er wel platen langs die mij van mijn stoel of van de bank doen blazen. Nieuwe releases van bekende maar ook hele obscure labels, thema-uitzendingen en mooie classics wisselen elkaar af. Het mooiste van deze online radioshow is nog wel dat bijna alles van vinyl wordt gedraaid. Iedere week struinen de presentatoren de lokale platenwinkels en het wereldwijde web af om de briljantjes te vinden. Daar word ik als vinylfanaat uiteraard heel erg blij van.

Muzikaal blijven de uitzendingen boeien. De stijlen die langskomen variëren van dubstep, UK bass en drum'n bass tot techno en ambient. De smaak is uitgesproken en concessies worden er niet gedaan. Een flink aantal van de mooiste en beste platen van 2012 komen uit één van de playlists van deze show.

Kortom: één van dé ontdekkingen van 2012 is BenedenNap
Je kunt de uitzendingen beluisteren op Mixcloud.
Meer informatie over de gedraaide platen kun je terugvinden op de Facebookpagina.

Om er meteen in te komen kun je de meest recente uitzending hieronder terugluisteren.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails